Oraspoložite se za nekoliko minuta pomoću ovih vježba

Svi se susrećemo s danima kad imamo osjećaj da smo ustali na lijevu nogu, kada nemamo strpljenja ni koncentracije, kad nam stvari ne idu od ruke, kad se znamo neugodno otresti na ljude koje volimo pa nam je poslije žao. Ako ste se prepoznali u opisu, sjetite se da ste možda duže vremena pod stresom, možda se niste dovoljno naspavali, možda vas napada kakva prehlada ili gripa, ali u svakom slučaju znajte da se ne trebate brinuti jer se to događa svima. Na sreću, postoji mnogo načina na koji možete popraviti svoje raspoloženje za par trenutaka. Ovo su neki od njih koje preporučamo.

1. Priznajte si što trenutno osjećate

Ako osjećate bijes ili ste samo tužni i neraspoloženi, pokušavanje zatomljavanja takvih osjećaja ili pretvaranje da oni ne postoje će stvoriti samo još više pritiska zbog kojeg ćete kasnije eksplodirati. Umjesto toga, dopustite si osjećati emocije bez da ih prosuđujete. Drugim riječima, vi zaista možete upravljati svojim emocijama umjesto da one upravljaju vama. Svi se susrećemo s nizom raznih osjećaja i to je u redu. To nas čini ljudima. Prihvatite to pod normalno i uzmite si par trenutaka kako bi promotrili ono što osjećate bez prosuđivanja.

2. Otpustite ono što vas muči

Nazovite ljude koje volite i koji znaju slušati ili uzmite komad papira na kojem ćete zapisati ono što vas muči. Uzmite štopericu, podesite je na tri minute i dopustite si da budete potpuno iskreni sami sa sobom kad iz sebe ibacujete sve negativno. Žalite se, plačite ili lupajte u jastuk ako će vam tako biti lakše, samo budite oprezni kako ne biste potonuli još dublje u takvo emotivno stanje (zato je dobro namjestiti štopericu i posvetiti tom procesu tri do četiri minute najviše). Na taj ćete način iz sebe izbaciti osjećaje koje vas iscrpljuju umjesto da ih zadržavate u sebi.

3. Razmislite o uzrocima neugodnih osjećaja

Korak broj 2 kojeg smo naveli može mnogo puta otkriti zbog čega osjećate sve te neugodne osjećaje. To je sjajna prilika da napravite promjene i prilagodbe koje će vam pomoći da živite kvalitetnijim životom. Možda odnos u kojem se nalazite treba čim prije poboljšati, možda ste preopterećeni na poslu, možda se krivite zbog nečeg što se dogodilo. Sve u svemu, što god bilo, uzmite si vremena da riješite to sami sa sobom jer nije se pojavilo bez razloga. Uvijek imate pravo i obvezu pobrinuti se o sebi, koliko kod bili zauzeti. Zapitajte se kako ste došli do situacije u kojoj se nalazite i koja je bila vaša uloga u svemu tome te koje promjene možete napraviti kako biste bili sretniji.

4. Budite zahvalni

Zbrajanje blagoslova koje imate je jedna od najmoćnijih tehnika kojom u trenutku možete podići raspoloženje i vibraciju na kojoj se nalazite. Imate toliko toga na čemu možete biti zahvalni. Odvojite par trenutaka i nabrojite barem 20 stvari na kojima ste upravo zahvalni. Kad se zahvaljujete, primjećujete li kako se vaše raspoloženje naglo popravlja?
Osim toga, kad zbrajate svoje blagoslove, energetski u svoj život privlačite još više toga na čemu ćete biti zahvalni.

5. Napišite prekrasno pismo osobi do koje vam je stalo

Umjesto pisma, možete poslati sms ili email, svejedno. Napišite voljenoj osobi ( to može biti prijateljica i prijatelj ukoliko nemate djece i niste u braku ili vezi) ili čak kućnom ljubimcu kako vas usrećuje zbog čega ste zahvalni što je dio vašeg života. Opišite na koje vam sve načine njena/njegova prisutnost pomaže i znači u životu. Na taj ćete način svoje raspoloženje brzo promijeniti jer ćete skrenuti fokus s negativnih na pozitivne dijelove vlastitog života. A riječi su itekako moćne. Kada ste puni ljubavi prema nekome, to se uvijek pozitivno odražava i na vaše biće.

6. Vježbajte, pomaknite se

Bezbrojne su studije dokazale kako vježbanje pospješuje izlučuivanje endorfina i serotonina koji podižu raspoloženje na prirodan način. Znate li kako su istraživanja također dokazala da samo 20 minuta fizičke aktivnosti popravlja raspoloženje koje može trajati čak do 12 sati? Nije bitno vježbate li u teretani, vozite li bicikl ili možda plešete po kući, važno je samo da se pokrenete. Dakle, što čekate?

Koji vam se način podizanja raspoloženja najviše sviđa? Ukoliko imate neki svoj omiljeni način kojeg biste podijelili s nama, slobodno komentirajte!

 

Dijeljenje je brižnost prema drugima,možete podijeliti ovaj članak na:

Slobodno ostavite komentar

komentara

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)