2 moćne vježbe za brzo manifestiranje pozitivnih promjena

Ako ih ponavljate svakodnevno, ove vam vježbe mogu itekako pomoći da iskusite razne pozitivne promjene u životu i manifestaciju onoga što želite. Neka vam je ovaj članak podsjetnik na mudro biranje riječi koje izgovarate jer sigurno već i sami znate da sve što neprestano govorite ili mislite, bez obzira bili toga svjesni ili ne kad tad postaje vaša realnost, tvrdi Mike Dooley, svjetski poznati poslovni čovjek, motivacijski govornik i učitelj Zakona privlačnosti, zvijezda filma Tajna. Ovo su neke od vježbi koje preporuča.

 

VJEŽBA 1: POZITIVNE MISLI

Napravite popis stvari koje ćete govoriti o sebi, ali na način kao da ste već osoba koja živi svoj život iz snova.

Na primjer:
“JA volim” ( Svoj predivan novi život, lakoću življenja, osobu koja sam postala, volim svoj prekrasan novi dom, svoj posao iz snova, podršku ljudi koje volim, svoje savršeno zdravlje…)

ili

“JA sam” ( uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme, sretnija nego ikada prije, okružena prijateljima koje volim, zdrava i zadovoljna, magnet za prilike…)

Neka vam lista ovih stvari bude čim duža. Zapamtite kako ih nije dovoljno izrecitirati samo jednom ili par puta. Osjetite njihovo značenje i ponavljajte ih svaki dan sve dok ne postanu na prirodan način dio vašeg svakodnevnog govora, pogotovo onog unutarnjeg dijaloga koji vodite sami sa sobom.

Rezultati bi vas mogli zapanjiti jer će pozitivne promjene postati dio vašeg života. Također, imajte na umu kako ovaj proces nije magija, ovo nije gatanje niti gledanje u kuglu već čista fizika.

Jedan od zakona fizike govori da sve što pošaljemo, vraća nam se nazad u raznim oblicima i zbog toga je ova vježba toliko moćna. Što više nabrajate ono što volite, to vam se ono vraća umnogostručeno nazad. Što se više žalite i prigovarate, to vam se vaši prigovori i žalbe vraćaju natrag u oblicima kojih niste možda ni svjesni. Vrlo je jednostavno.

 

VJEŽBA 2: “POSADITE” SJEME BUDUĆNOSTI

Kada se radi o manifestacijama, ne možete reći baš ništa bez da to nema utjecaj na vašu budućnost odnosno okolnosti koje ćete doživjeti. Izjave poput “Srela sam još jednu svinju koja me povrijedila”, “Ja uvijek nailazim na prepreke”, “Zašto se takve gluposti događaju samo meni?” ili “Oko mene sami lopovi koji me žele opljačkati” govore Univerzumu da je to svijet u kojem živite. Kao da mu doslovno govorite “Donesi mi još takvih situacija”. I zbog toga će vam Univerzum donijeti točno ono na što se žalite jer on ne zna razliku između dobrog i lošeg, on samo ispunjava vaše želje.

Univerzum uvijek sluša, imajte to na umu. Nije dovoljno znati samo teoretski da misli postaju stvarima, a onda sjesti s prijateljima na piće i žaliti se na sve oko sebe. Kada govorite na taj način, čak i ako želite pokazati suosjećanje pa kažete “Jao, kako je to užasno…život zaista nije fer…možete li vjerovati kako je to strašno”, budite sigurni da je to naredba koju ste upravo poslali, a onda će se cijeli Univerzum pobrinuti da upravo to i dobijete jer za njega ne postoji “pozitivno” ili “negativno”. Još jednom, za njega je sve onako kako jest.

Naravno da stvari nisu crno bijele i da ne možemo uvijek biti dobre volje. Svakako preporučamo da izrazite svoje zabrinutosti, nevolje ili nešto treće što vas muči psiholozima, životnim trenerima, terapeutima, prijateljima ili osobama od povjerenja kako bi te osjećaje mogli iscjeliti i zamijeniti.

Nije dobro niti šaliti se na vlastiti račun govoreći nešto poput “Kako sam glupa ili glup” ili “Što više starim, to više više gubim pamćenje” jer Univerzum ne zna radi li se o šali ili istini.

A sada vam je već postalo jasno da ukoliko duže vremena ponavljate neku izjavu, stvorit ćete uvjerenje da je ona istinita i to će postati vaša realnost. Tako da oprezno sa šalama na vlastiti račun, osim ako niste plaćeni stand up komičar ili glumica/glumac.

 

SVJESNO ODABERITE RIJEČI KOJE IZGOVARATE KAKO BISTE MANIFESTIRALI POZITIVNE PROMJENE:

Upravo si od sada počnite govoriti nešto poput:
“Imam sve vrijeme ovog svijeta na raspolaganju”, “Život mi je sve jednostavniji i jednostavniji”, “Uvijek sam na pravom mjestu u pravo pravo vrijeme”, “Okružena sam beskonačnim obiljem”, “Svaka stanica moga tijela obiluje zdravljem”, “Sve što dotaknem, pretvaram u zlato”, “Sve mi je tako jasno, tako bistro”, itd…
Ono što ste danas manifestirali, posljedica je prijašnjih misli, riječi i djela. Buduće manifestacije plod su današnjih misli, riječi i djela. Vaš je život neprestano putovanje i u svakom ga trenutku možete promjeniti nabolje ako želite.

Naravno, ne morate odmah govoriti prijateljima i ljudima oko sebe kako ste se počeli drugačije definirati. Birajte riječi ovisno o društvu u kojem se nalazite, ali neka one uvijek izražavaju slavlje uzvišene kreacije života.

 

IZRAŽAVAJTE ZAHVALNOST

Kada kažete svom Višem ja ili Univerzumu “Hvala ti”, to je kao da mu govorite “Primila/Primio sam”. To je istina bez obzira da li već imate ono na čemu se zahvaljujete ili vam se još nije pojavilo u životu. Zahvalnost je super moćna.

Kad iskazujete zahvalnost, u Univerzum šaljete emocije visoke vibracije i jedini način na koji vam Univerzum na njih može odgovoriti je taj da vam manifestira natrag tu emociju kroz okolnosti, ljude i događaje na kojima ćete ponovno biti zahvalni. Sjećate se da sam u ovom članku govorila o jednom od univerzalnih zakona fizike, a to je da sve što pošaljete, uvijek vam se vraća natrag?

Zato pazite kada izgovarate ili zapisujete listu svojih želja. Ako ih izražavate na način “Ja želim“, govorite Univerzumu odnosno šaljete mu emociju koja govori “Nemam ono što želim”. Ali ako svoje želje iskažete kroz zahvalnost, na način kao da ih već imate, nešto poput: “Hvala ti na divnom novom poslu” odnosno zahvaljujete Univerzumu unaprijed za stvari koje su na vašoj listi želja, situacija se mijenja. I to ne zato što je Univerzum nekakav sudac kojem morate biti zahvalni za sve što ste primili jer vam u suprotnom neće dati ono što želite, nego zato što živite u svijetu manifestacija i što god pošaljete, vraća vam se natrag.

 

Sretno i uživajte i kreiranju prekrasnog života kakav zaslužujete!

 

Ovaj tekst možete poslušati i u audio formatu na našem Youtube kanalu na linku:

 

 

Slobodno u komentarima podijelite s nama kako ste uspješno manifestirali svoje želje!

 

autor teksta: Tamara Preprović

 

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost,istražuje i primijenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito.

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!