5 savjeta za dobar dan

5-savjeta-za-dobar-dan

Željela bih podijeliti s vama nešto što mi osobno pomaže, a to su ovih 5 savjeta za dobar dan.

OK, znam da nije lako 24 sata dnevno biti sretan i pozitivno raspoložen. Uistinu nije lako imati 24 sata pozitivne misli. Pogotovo u današnjem svijetu stresa, mnoštva loših vijesti, užurbanog načina života i rokova koji nas pritišću.
Ali imam jednu dobru vijest-to možemo promijeniti.

Prije sam napisala članak Pozitivne misli za svaki dan koji govori o tome kako je pozitivna perspektiva izbor koji donosimo u životu.

Danas ću podijeliti s vama 5 savjeta za dobar dan koji vam mogu pomoći da kroz određeno vrijeme svaki dan učinite boljim. Mogu vam pomoći da pažnju usmjeravate ona ono što želite umjesto da vam je um u stanju autopilota i vrti misli koje nisu konstruktivne.

Spremni?

 5 savjeta za dobar dan

1. Odmah nakon buđenja pažnju usmjerite na zahvalnost

Prije nego što ustanete iz kreveta zamijenite misli o obvezama koje vas očekuju mislima o onome na čemu ste zahvalni. Razmišljajte o tome barem minutu. Ako mislite da nemate razloga za zahvalnost, griješite. Uvijek postoji nešto na čemu možete biti zahvalni.

Ako ništa drugo, otvorili ste oči nakon buđenja. Neki ljudi ne mogu ni to i jako bi bili sretni da su na vašem mjestu.

Zahvalnost vam pomaže da se odmah oraspoložite i skrenete pažnju s negativnih misli na pozitivne.

Preporučujem da poslušate audio Afirmacije zahvalnosti za početak dana ako želite da vas vodim kroz kratku meditaciju.

2. Okružite se inspirativnim sadržajem

Nakon što ustanete, poslušajte neki od inspirativnih govora na internetu ili pročitajte poglavlje knjige koja vam se sviđa. Za to vam je potrebno 10 do 15 minuta, a može imati snažan pozitivan utjecaj. Zbog takvog pozitivnog utjecaja, vaš dan će odmah biti bolji.

3. Napravite dnevni plan za produktivan dan

Odredite prioritete da vas dan ne odvede u raznim smjerovima. Pomoći će vam članak Formula za produktivan dan u kojem je kratko i jednostavno opisano kako izvući maksimum od svakog dana.

4. Odvojite vrijeme za sreću

Ozbiljno to mislim. Zbog raznih obaveza koje imate i zbog toga što ste vjerojatno fokusirani na potrebe i usrećivanje drugih, dobro je odvojiti neko vrijeme za sebe. Prošećite parkom, istegnite se ili učinite nešto što vas osobno usrećuje. Imajte na umu da ste i Vi vrijedni i zaslužujete sreću baš kao i oni čije se potrebe trudite zadovoljiti.

5. Zahvalnost prije odlaska na počinak

Kao što sam već i spomenula u članku Jednostavan savjet za dobro jutro i dobar dan, prije spavanja se dobro ponovno fokusirati na osjećaj zahvalnosti. Zahvalite se na još jednom danu koji ste imali priliku proživjeti.

Isto tako, vizualizirajte kako ste već ostvarili ono što želite, a možete i ponavljati pozitivne afirmacije. To će vam pomoći da se sljedeći dan probudite motivirani za pozitivne promjene.

 

Zaključak

Bez sumnje, možete imati divan dan. Kao i onaj sljedeći i tako dalje. Doći će razdoblje kad se nećete osjećati sjajno, ali to je normalno. To se zove život. Uvijek imajte na umu kako svaki novi dan predstavlja i vaše novo rođenje. Uz ovih 5 savjeta za dobar dan, divna iskustva i bolji dani mogu postati vaša svakodnevica.

Želim vam čim više takvih dana.

 

autor članka: Tamara Preprović

 Tamara već duži niz godina proučava duhovnost,istražuje i primijenjuje tehnike pozitivne psihologije i metode samorazvoja te samopomoći. Poduzetnica je i suosnivačica internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!