Bob Proctor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bob Proctor je rođen 5.srpnja 1935.godine u skromnoj obitelji u Ontariu, Kanada. Nije bio osoba kojoj se dalo učiti tako da je iz srednje škole izbačen već nakon dva mjeseca. Radio je razne poslove do 26. godine života.Takvi ga poslovi nisu veselili, a nije imao ni ideju kako se izvući iz dugova. Narušenog zdravlja, sve što je tada radio kretalo se od lošeg prema gorem. Uz svoj tadašnji posao honorarno je čistio podove i urede.

Odjednom se dogodilo nešto nevjerojatno. Dobio je na poklon knjigu „Misli i postani bogat“ (Think and Grow Rich) autora Napoleona Hilla. „Misli i postani bogat“ je prva knjiga koju je Bob ikada pročitao, a koja će mu iz temelja promijeniti život.

Od nekoliko tisuća dolara godišnje , zarada mu je porasla na 175 000 $ godišnje i ubrzo preko 1 000 000 $ godišnje samo zato što je koristio zakone uma koji su tako slikovito opisani u gore navedenoj knjizi. Pravo je čudo da je takav prihod ostvario honorano čisteći podove. Ubrzo je otvorio firmu za profesionalno čišćenje podova u Torontu, Bostonu, Clevelandu, Atlanti, Londonu i Chicagu, itd…

Svatko bi bio zadovoljan ovakvim postignućem, ali Boba je i dalje zanimalo kako i zašto se njegov život promijenio tako drastično. Zbog toga je narednih 9 godina posvetio traženju odgovora. Proučio je svaki materijal na temu ljudskog razvoja, ljudskih navika i ljudskog potencijala s kojim se susreo.

Godine 1961.počeo je raditi s Earl Nightingaleom i Lloyd Conantom na području samopomoći. Osnovali su kompaniju za prodaju inspirativnih govora zabilježenih na tada popularnim pločama. Kompanija je doživjela ogroman uspjeh, a Bob je postao direktorom prodaje ( tada je takvo radno mjesto bilo čista nepoznanica u poslovnom svijetu).

U nešto više od 40 godina, Bob je stvorio carstvo od 19 kompanija koje su se bavile prodajom knjiga, seminara, programa i mentorstva na području osobnog razvoja i uspjeha.

Veoma važna godina u Bobovom životu je upravo 2006. Te je godine snimljen dokumentarni film „Secret“ u kojem je jedan od glavnih likova. Film je promijenio živote milijunima ljudi, a Bob je postao svjetski poznati motivacijski govornik. Te je godine njegova predavanja odlučila slušati Sandy Gallagher, američka odvjetnica. Njegova su je predavanja gotovo bacila na koljena kada je na temelju znanja koje joj je prenio zaradila 100 milijuna dolara u dvije godine. Odlučila je uže surađivati s Bobom.

Godine 2009. Bob i Sandy su osnovali institut „Proctor and Gallgher“. Institut je temeljen na istim principima kao i prva Bobova kompanija, a koji su opisani u knjizi „Misli i postani bogat“. Programom „Thinking into results“ za pojedince i kompanije kojeg je također osmislio Bob Proctor, Institut uspješno ostvaruje svoj cilj: promjena načina razmišljanja i ponašanja poslodavaca i kompanija.

Boba danas širom svijeta smatraju jednim od najvećih govornika na području uspjeha i bogaćenja, a zanimljivo je da u svojim predavanjima rijetko spominje riječ „novac“. Podučio je i još uvijek podučava tisuće i tisuće ljudi diljem svijeta otkrivanju i shvaćanju njihovih skrivenih mogućnosti, kako biti više i dobiti više od života na svim područjima. Bob stvarno zna kako pomoći jer je i sam iz siromašne obitelji često puta bio na dnu. Nevjerojatno je kako samo jedna knjiga može čovjeku u potpunosti promijeniti život.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

error: Content is protected !!