Formula za produktivan dan

formula-za-produktivan-dan

Da bismo imali produktivan dan važno je odrediti prioritete. U suprotnom, dan će nas odvesti u raznim smjerovima i ako nismo barem malo organizirani, teško ćemo ostvariti zadane ciljeve. Formula za produktivan dan postoji i veoma je jednostavna.

 

„Fokusirajte se na to da ste produktivni, a ne prezaposleni.“
Tim Ferris

 

Ako ste poput mene, zatrpani raznim obvezama, a od dana želite izvući maksimum, ova bi vam jednostavna vježba za koju je potrebno samo pet minuta mogla pomoći.

Ne trebate biti stručnjak za organiziranje i upravljanje vremenom da biste je svakodnevno prakticirali.

Dovoljno je samo malo dobre volje i pet minuta dnevno, a rezultati bi vas mogli oduševiti.

Spremni?

Krećemo!

 

Prvi korak:

Uzmite omiljenu bilježnicu ili notes iz kojih ćete istrgnuti 2 prazna lista papira.
Dajte si minutu, dvije kako biste na prvi list papira ispisali sve zadatke koja danas morate izvršiti ili pak one koje biste željeli izvršiti.

 

Drugi korak:

S popisa izaberite tri do četiri zadatka koje MORATE danas izvršiti (to su vam PRIORITETI). Pokraj njih stavite kvačicu.

 

Treći korak:

Isto tako, s popisa izaberite još dva do tri zadatka koji BISTE VOLJELI danas obaviti, u slučaju da imate višak vremena. 

 

Četvrti korak:

S popisa prioriteta (zadaci kraj kojih ste stavili kvačicu), odaberite najlakši zadatak za obavljanje. To može biti i zadatak za čije vam je obavljanje potrebno najmanje vremena. Nakon što ga odaberete, uzmite drugi, prazan list papira, ispišite odabrani zadatak, a kraj njega napišite trenutno vrijeme.
Nakon toga, zasučite rukave i bacite se na posao.

 

Formula za produktivan dan-peti korak:

Nakon što ste izvršili odabrani zadatak, prekrižite ga na listi. Odaberite drugi zadatak s popisa prioriteta, kraj njega zapišite trenutno vrijeme i krenite na posao.
I tako do kraja.

 

Naravno, bitno je i započeti dan u dobrom raspoloženju. Ako Vas zanima kako to postići, preporučam da pročitate članak “Jednostavan savjet za dobro jutro i dobar dan”.

 

Sretno i želim vam čim više produktivnih dana.

 

Ako imate još neki savjet o formuli za produktivan dan, slobodno komentirajte. Tako ćete pomoći i drugima.

 

Autorica članka: Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, osobni razoj, istražuje i primijenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito.

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!