Imali ste loš dan na poslu? Evo pomoći!

los-dan-na-poslu-kako-misliti-pozitivno

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije iskusila loš dan na poslu (ili više njih zaredom). Ne znam kako se vi osjećate, ali mene često obuzme osjećaj zbunjenosti , izgubljenosti, iscrpljenosti, beznadnosti. Srećom, loš dan na poslu je samo to-loš dan. Ne mora značiti da nam je i život odmah loš.

Sad mi je jasno kako neke stvari ne možemo kontrolirati, ali srećom, uvijek možemo kontrolirati kako ćemo reagirati na njih. Zbog toga, nameću nam se dva izbora koja nisu teška: dopustiti da nas loš dan na poslu skroz iscrpi ili si pomoći jednostavnim tehnikama koje slijede u nastavku:

 

Prihvatite svoje emocije:

Prihvaćanje onog što osjećamo jer bitno jer nam pomaže da si priznamo trenutne emocije. Kad negiramo i opiremo se onomu što osjećamo, stvaramo sve više napetosti zbog koja će nas još više iscrpiti. Zato si priznajte što trenutno osjećate jer tako ćete doći do unutarnjeg mira.

 

Zapišite što trenutno osjećate:

Zapisivanje onog što trenutno osjećamo donosi veliko olakšanje. Zašto? Zato što tako možemo slobodno izraziti vlastite osjećaje i misli, bez straha od osude. Tako se možemo osloboditi nakupljenog stresa.
Zato zapišite u bilježnicu ili dnevnik ono što vas muči jer ćete si učiniti ogromnu uslugu.

 

Potražite citate koji će vas motivirati i inspirirati:

Inspirativni i motivacijski citati vam mogu pomoći da poboljšate pogled na život. Mogu vam pomoći da se usredotočite na pozitivnu perspektivu umjesto da po glavi vrtite misli zbog kojih ćete se osjećati sve gore i gore.

Ova je stranica puna motivacijskog i inspirativnog sadržaja pa vam u tom slučaju preporučujemo:

 

“Wayne Dyer i citati o životu koji će vas odmah nadahnuti”

“Eckhart Tolle i njegovi citati za unutarnji mir”

 

Opustite se, odmorite se:

Kad imate loš dan na poslu i nedostaje vam energije i entuzijazma, odvojite vrijeme za odmor i opuštanje. Forsiranje na aktivnosti koje možete odgoditi samo će pogoršati vaše psihofizičko stanje.
Sjajna pomoć u opuštanju vam može biti i ova naša vođena meditacija za opuštanje:

 

 

Da li ste već isprobali ove jednostavne tehnike? Koje vam najviše pomažu? Slobodno komentirajte ispod ovog članka. Tako ćemo se međusobno inspirirati na pozitivne promjene.

 

Autorica članka: Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, istražuje i primijenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito.  . Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito.

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!