Jednostavan savjet za dobro jutro i dobar dan

Istina je kako nam je u većini slučajeva potrebno dobro raspoloženje ujutro kako bismo uspješno koračali kroz novi dan. Dobro raspoloženje je nešto što uvijek možemo odabrati bez obzira u kakvim se situacijama nalazili. To je u lakše reći nego učiniti no postoji jednostavan savjet za dobro jutro i dobar dan koji vam u tome može pomoći, baš kao što je pomogao i meni.

Znate li da su znanstvenici otkrili kako 90 do 95 posto naših misli kontrolira podsvjesni um? Većina ljudi, budi se u lošem raspoloženju i bez strasti za novim danom jer je njihova podsvijest većinu vremena fokusirana na negativnost i ego. Rješenje za taj problem postoji, a to je uvođenje nove navike odnosno rutine koje će vam pomoći da se probudite dobrog raspoloženja i motivirani za obavljanje dnevnih obaveza.

Moja omiljena vježba koja mi u tome pomaže je razmišljanje o stvarima na kojima sam zahvalna tik prije spavanja. Zašto prije spavanja? Zato što je znanstveno dokazano kako raspoloženje prije spavanja utječe na raspoloženje u kojem se budimo. Dakle, legnemo li sa zastrašujućim mislima, vrlo vjerojatno da ćemo se probuditi bez entuzijazma i motivacije, iscrpljeni i lošeg raspoloženja što pak utječe na našu produktivnost tokom dana.

Zato, prije spavanja razmišljajte o događajima koji su vas taj dan usrećili. To je osobito važno ako ste imali loš dan i mislite kako ne postoji ništa na ovom svijetu na čemu biste bili zahvalni.

Možda vam je netko pridržao vrata kada ste išli u kupovinu, možda vam se netko nasmiješio, dao kompliment, možda ste pomogli nekome u nevolji. Sve su to razlozi za zahvalnost.

 

 

Isto tako, dobro je nakon razmišljanja o tome na čemu ste zahvalni, ponavljati i pozitivne afirmacije poput: „Ja zaslužujem sreću“, „Dovoljno sam pametna/pametan da postignem svoje ciljeve“, „Ja sam magnet za sjajne prilike“, i tako dalje.

Vizualizirajte kako ste već postigli ono što želite. Osjećaj je divan, zar ne?

Dakle, kratak zaključak odnosno savjet za dobro jutro u dobar dan bio bi:

Želite li se svakog dana buditi motivirani, prije spavanja razmišljajte o onome na čemu ste zahvalni, ponavljajte pozitivne afirmacije i zamislite sami sebe kako ste postigli svoje ciljeve.

Nakon nekog vremena, ovo će vam postati navika koja vam može donijeti pozitivne promjene u vaš život.

Koristite li već ovu tehniku? Podijelite s drugima Vaše savjete u komentaru, a i mene veseli čuti ih.

 

Želite li poslušati i naš audio “Pozitivne afirmacije zahvalnosti za početak dana”, kliknite OVDJE

 

Autorica članka: Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost,istražuje i primijenjuje tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito.

Dijeljenje je brižnost prema drugima,možete podijeliti ovaj članak na:

Slobodno ostavite komentar

komentara

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)