Kad ti sve loše krene i osjećaš razočaranje, sjeti se ovog!

kad-ti-sve-loše-krene

Kad život krene smjerom koji nismo planirali, očekivali ili nadali se, imamo osjećaj da smo se potpuno izgubili. Čak i ako radimo na osobnom razvoju, počinjemo sumnjati u sve. Uključujući i sebe. Često osjećamo razočaranje. Nedostaje nam poticaja za pozitivnu perspektivu. Zato kad ti sve loše krene, dobro je imati na umu duhovne istine koje su objašnjene u nastavku.

Jer razočaranje koje trenutno osjećaš, moglo bi biti jedno od najboljih stvari koje su ti se dogodile. Zašto? Zato što razočaranje i nezadovoljstvo životom mogu otvoriti vrata mogućnostima za iscjeljivanje problema iz prošlosti. Ti problemi zaustavljaju trenutni rast i osobni razvoj. Drugim riječima, svaka „nepravilnost“ u životu može biti nova prilika za rast i učenje.

 

„Teške staze često vode do prekrasnih destinacija.“

 

 

Takav pogled na život je mnogo konstruktivniji od samosažaljenja koje ne vodi nikuda, osim u još veću provaliju. To je pogled na život koji je svojstven iskreno sretnim i uspješnim ljudima. A oni znaju kako iz života izvući najbolje.

Dakle, kad ti sve loše krene i pitaš se ima li život uopće smisla, sjeti se ovih duhovnih istina:

 

1. Ono što te ljuti, može te naučiti opraštanju i suosjećanju.

2. Ono što mrziš, može te naučiti bezuvjetnoj ljubavi.

3. Ono čega se bojiš, može te naučiti hrabrosti i tome kako svladati strah.

4. Oni koji su te ostavili, mogu te naučiti kako da ponovno ustaneš i izboriš se za sebe.

 

POVEZANO: Težak period u životu vas trenutno iscrpljuje. Neka vas ove mudre misli ohrabre

 

5. Ono što te živcira i dosađuje, može te naučiti strpljenju.

6. Ono za što misliš da ima snagu nad tobom, može te naučiti kako vratiti vlastitu moć.

7. Ono što ne možeš kontrolirati, može te naučiti kako otpustiti i vjerovati Univerzumu (Bogu, Višoj Sili ili kako već zovete Inteligenciju koja je sve stvorila).

 

Zaključak

Možda se trenutno ne čini tako, ali svaki je izazov ovdje da nas nauči nečem novom. Stoga, nemojte prestati učiti jer život nikad ne prestaje podučavati. Na kraju, pozitivna je promjena rezultat učenja.

 

 

Autorica članka : Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, osobni razvoj, istražuje i primjenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!