Kako se osloboditi negativne energije?

kako-se-osloboditi-negativne-energije-kako-misliti-pozitivno

Negativna energija hrani negativne emocije. Stoga, postavlja se pitanje kako se osloboditi negativne energije?

Sasvim je normalno ponekad se osjećati tužno, iscrpljeno, ljutito, lijeno i bez pozitivne perspektive. Dapače, negativne su nam emocije ponekad putokazi koji nas usmjeravaju na područja života koje bi bilo dobro poboljšati. Isto tako, da nema negativnih emocija, ne bismo poznavali ni pozitivne.

Problem se javlja kada se ne bavimo vlastitim negativnim emocijama koje nas onda počinju gnjaviti. Zbog njih se osjećamo loše duže vrijeme. Na primjer, razmišljate li loše o svome trenutnom radnom mjestu, teško da ćete osjetiti motivaciju i zadovoljstvo na poslu.

Ako se pitate kako se osloboditi negativne energije koja hrani negativne emocije, u nastavku slijede jedni od mojih najdražih i isprobanih načina.

 

Otpustite negativne emocije

Izuzetno je važno da si dopustimo osjetiti negativne emocije umjesto da ih blokiramo.

Imate li potrebu neko vrijeme provesti sami, dopustite si provesti ga u tišini i miru.
Osjećate li da vam se plače, učinite to.
Uvijek pomaže i razgovor s nekim tako da kontaktirajte osobu od povjerenja.

Nakon što prihvatite svoje negativne emocije, osjetit ćete ogromno olakšanje umjesto da ste ih blokirali.

Sljedeći je korak odabrati otpustiti te negativne emocije. S njima ćete otpustiti i ogromnu količinu nakupljene negativne energije.

Vidite, umjesto da ste dopustili kontrolu štetnim negativnim mislima, sada ste postali gospodar vlastitog uma.

Čim počnemo oslobađati svoj život od negativne energije, postajemo slobodnijima, radosnijima, a s problemima se suočavamo na konstruktivan način.

 

POVEZANO: Kad ti sve loše krene i osjećaš razočaranje, sjeti se ovog!

 

Dajte otkaz negativnim mislima i zaposlite pozitivne

Za ovu su vježbu potrebni trud, praksa, predanost i odlučnost, ali koristi su neprocjenjive.

Vježba je jednostavna: umjesto da na život gledate sa stavom „što može poći krivo“, počnite ga promatrati s mišlju „što može poći dobro“.

Ova će vam vježba pomoći da uhvatite sami sebe svaki puta kada razmišljate negativno o nečemu ili govorite na temelju straha. Tako ćete na vrijeme moći promijeniti način na koji razmišljate.

Zaista, nitko od nas ne želi da mu negativna energija vlada životom. Ipak, mnogo nas to joj svejedno dopušta. Ne zato što smo loši ili glupi, nego zbog nesvjesnog djela našeg uma, uvjetima u kojima smo odgajani, uvjerenja koja nam više ne služe.

 

POVEZANO: Pozitivne misli za svaki dan – inspirirajte se ovim kratkim idejama

 

Kako se osloboditi negativne energije? Shvatite da imate kontrolu na svojim životom!

Da, da! Upravo tako! Vaša budućnost nije uklesana na nekom kamenu. Imate više kontrole nad okolnostima nego što mislite. Kada shvatite to, počet ćete svjesno oblikovati svoj život onako kako želite i kako vam se sviđa.

 

Završna misao

Kroz unutarnji rad na sebi, rastemo i razvijamo se. A kada rastemo, otpuštamo dio negativne energije i dopuštamo pozitivnoj da ispuni to mjesto. Zato napravite barem male promjene u svojim životima i uživajte u obilju i pozitivnim osjećajima.

 

A želite li oraspoložiti druge, slobodno podijelite ovaj članak.

 

Autorica članka : Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, osobni razvoj, istražuje i primjenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!