Kako zavoljeti svoje tijelo?

kako-zavoljeti-svoje-tijelo

Naučiti zavoljeti svoje tijelo nije tako lak zadatak. Svakodnevno smo bombardirani fotošopiranim fotografijama modela za koje ni ne znamo kako zapravo izgledaju bez raznih filtera za uljepšavanje. Zbog toga nam se čini da neprestano moramo “poboljšavati” razne dijelove svog tijela samo kako bismo se uklopili u nametnute standarde ljepote. Usprkos svemu tome, postoje jednostavni načini kako da zavolimo svoja tijela, ali trebaju se redovno prakticirati.

U nastavku pročitajte neke od savjeta koji će vam pomoći u procesu prihvaćanja vlastitog tijela.

 

1. Prestanite se uspoređivati s drugim ljudima

Ne možete se uspoređivati s drugim ljudima jer nikada ne znate što se zaista događa u njihovim životima. Postoji toliko ljudi za koje nam se čini kako imaju sve: zdravlje, odličan posao, prekrasan obiteljski život, zabavne prijatelje, profil na društvenim mrežama koji odaje dojam prave holivudske zvijezde. No, zapravo se unutar njih svakodnevno vode bitke nastale zbog mržnje prema vlastitom tijelu.
Sljedeći puta osjetite potrebu usporediti se s njima , sjetite se kako nikada ne možete sa sigurnošću znati s kakvim se problemima nose.

 

POVEZANO: Kako početi voljeti sebe

 

2. Recite si nešto lijepo svaki puta kada se pogledate u ogledalo

Ova će vam vježba pomoći da drastično promijenite odnos s vlastitim tijelom i izgledom. Najbolje efekte daje kada je prakticirate minimalno 30 dana i to svaki dan.
Sjetite se samo koliko ste se puta kritizirali, zamjerali si na izgledu, mrzili sami sebe kada bi se pogledali u ogledalu i kako vam je to pomoglo? NIKAKO!
Vrijeme je da razbijete tu negativnu naviku.

Svaki dan u narednih 30 dana pronađite bar jednu stvar koja vam se sviđa na vama. To može biti način na koji vam se boja očiju podudara s bojom veste, sjajna koža nakon tuširanja, doslovno bilo što vam padne na um.

Isto tako, zahvaljujte se svome tijelu što vam na razne načine pomaže da se krećete kroz dan. Zahvalnost je jako moćan proces jer omogućuje da pažnju posvećujemo onome što nam se sviđa i onomu što volimo, umjesto da smo samo fokusirani na nedostatke.

Kada počnete prakticirati ovu jednostavnu vježbu, samopouzdanje će vam narasti. Primijetit ćete kako vam se sve više i više stvari sviđa na vama.

3. Prihvatite gdje s upravo nalazite

Želite li transformirati svoje tijelo radi boljeg zdravlja i pokretljivosti , svakako vam preporučujem da prihvatite stanje u kojem se trenutno nalazite.  Umjesto da se borite protiv njega, da se omalovažavate ili da mu se odupirete, prihvatite ga.

Prihvaćanje trenutnog stanja omogućuje vam da pronađete vlastiti unutarnji mir, da razvijete suosjećanje i ljubaznost prema sebi. A kada na svom tijelu počnete raditi iz takvog stanja, pozitivne će vas promjene naprosto oduševiti.

 

POVEZANO: Kako vjerovati sebi i u sebe

 

Završna misao

Na kraju ovog članka želim vam obratiti pozornost na jednu stvar, a to je da je ljepota u različitosti. Nametnuti standradi ljepote su samo iluzije jer kad bi bili realni, ne bi se svako malo mijenjali.
Prekrasni ste upravo takvi kakvi jeste. Naravno, to ne znači da biste trebali zanemariti savjete liječnika, kvalificiranih osoba ili vlastiti unutarnji osjećaj koji vam govori da se čim više krećete i vježbate. Fizička aktivnost poželjna i jako zdrava.

Zamislite samo kako bi svijet izgledao da smo svi isti. Ljepota doista dolazi iz različitosti, a najbolje pozitivne promjene su one unutar nas.

 

Slažete li se s ovim tvrdnjama? Na koji način brinete o svom tijelu? Volim čitati vaše komentare.

 

Autorica članka: Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, osobni razoj, istražuje i primijenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!