Muči Vas preveliki stres na poslu? Ove Vam jednostavne vježbe mogu pomoći

preveliki-stres-na-poslu-kako-misliti-pozitivno

Mnogi se od nas susreću sa zahtjevnim poslovnim obavezama, neljubaznim kolegama i šefovima, nerealnim rokovima i iznenadnim situacijama što često uzrokuje gomilanje stresa. Preveliki stres na poslu preplavljuje većinu ljudi.

Unatoč tome, postoje neke jednostavne vježbe koje Vam mogu pomoći riješiti se barem male količine stresa na radnom mjestu kako bismo bili produktivniji i čim više uživali u životu.

Preveliki stres na poslu? Jednostavne vježbe za njegovo otpuštanje na poslu

 

Započnite dan s motivirajućim mislima

preveliki-stres-na-poslu-kako-misliti-pozitivno1-min

Umjesto da ujutro ustanete i počnete razmišljati o iscrpljujućim obavezama koje vas očekuju, odvojite 5 do 15 minuta i zapitajte se sljedeća pitanja:
Zašto sam sretna/sretan u svom životu?
Na što sam ponosna/ponosan u svom životu?
U čemu najviše uživam u ovom trenutku?
Na čemu sam najviše zahvalna/zahvalan u životu?

Odgovorite na ova pitanja u naglas ili zapišite odgovore na papir. To će uzrokovati lavinu pozitivnih emocija i počet ćete dan s pozitivnim mentalnim stavom.

 

Potapšajte se po ramenu

Da, stvarno to mislim. Možda zvuči ludo no zapravo je itekako korisno. Odvojite koji trenutak na poslu i potapšajte sami sebe po ramenu kada odradite neki zadatak. To će promijeniti način na koji gledate poslovne obaveze i pomoći Vam da lakše odradite naporne poslove.

 

Nasmiješite se kolegama

preveliki-stres-na-poslu-kako-misliti-pozitivno2-min

 

Osmijeh ne košta ništa, a čini čuda. Osim što ćete možda oraspoložiti nekog i sami ćete osjetiti blagodati osmjeha kao što je unutarnji mir.

 

Obratite pažnju na disanje

Kad smo pod stresom, dišemo neujednačeno i plitko. Zbog toga, s vremena na vrijeme obratite pažnju na na svoje disanje.

 

Zapamtite da je sasvim u redu ako pogriješite

Važno je zapamtiti da smo svi griješili te da ćemo i u budućnosti sigurno koji puta pogriješiti. Vaš je posao usredotočiti se na RJEŠENJE i UČENJE putem pogrešaka ili problema, a ne da im predate svu svoju pažnju i tako skrenete u slijepu ulicu. Sjetite se ovog svaki puta kada Vas preplavi preveliki stres na poslu.

 

Stvorite sliku mira i tišine u svom umu

preveliki-stres-na-poslu-kako-misliti-pozitivno3-min

Nekoliko puta dnevno, odvojite trenutak u kojem ćete se zamisliti sami sebe kako letite ( ne u zrakoplovu) preko planina i dolina, šuma i mora, diveći se pogledu koji Vas okružuje. To je sjajan za povezivanje s prirodom i otpuštanje svakodnevnog stresa.

 

 

No, u svemu tome, može Vam pomoći i naša vođena meditacija za opuštanje.

 

Da li ste već isprobali koju od ovih metoda? Kako se vi opuštate na poslu? Slobodno komentirajte ispod ovog članka i podijelite svoja mišljenja s drugima kako biste im pomogli.

 

autor članka: Tamara Preprović

 Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, istražuje i primjenjuje tehnike pozitivne psihologije i metode samorazvoja te samopomoći. Poduzetnica je i suosnivačica internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!