Oraspoložite se za nekoliko minuta pomoću ovih vježba

kako-se-razveseliti

Svi se susrećemo s danima kad imamo osjećaj da smo ustali na lijevu nogu, kada nemamo strpljenja ni koncentracije.  Da, ponekad nam stvari ne idu od ruke. Tada se možda znamo neugodno otresti na ljude koje volimo pa nam je poslije žao. Ako ste se prepoznali u opisu, sjetite se da ste možda duže vremena pod stresom, a možda se niste ni dovoljno naspavali. U svakom slučaju znajte da se ne trebate brinuti jer se to događa svima. Pitate li se kako se razveseliti i popraviti raspoloženje za samo par trenutaka, na pravom ste mjestu.

Ovo su neki od mojih omiljenih načina.

 

1. Priznajte si što trenutno osjećate

Osjećate li bijes ili ste samo tužni i neraspoloženi, pokušavanje zatomljavanja takvih osjećaja ili pretvaranje da oni ne postoje stvoriti će samo još više pritiska. Zbog bi mogli kasnije eksplodirati.

Umjesto toga, dopustite si osjećati emocije bez da ih prosuđujete. Drugim riječima, vi zaista možete upravljati svojim emocijama umjesto da one upravljaju vama. Svi se susrećemo s nizom raznih osjećaja i to je u redu. To nas čini ljudima. Prihvatite to i uzmite si par trenutaka kako bi promotrili ono što osjećate bez prosuđivanja.

 

2. Otpustite ono što vas muči

Nazovite ljude koje volite i koji vas znaju slušati. Možete i uzmeti komad papira na kojem ćete zapisati ono što vas muči. Uzmite štopericu, podesite je na tri minute i dopustite si da budete potpuno iskreni sami sa sobom kad iz sebe izbacujete sve negativno. Žalite se, plačite ili udarajte u jastuk ako će vam tako biti lakše.

Samo budite oprezni kako ne biste potonuli još dublje u takvo emocionalno stanje (zato je dobro namjestiti štopericu i posvetiti tom procesu tri do četiri minute najviše).

Tako ćete iz sebe izbaciti osjećaje koje vas iscrpljuju umjesto da ih zadržavate u sebi.

 

3. Razmislite zašto se osjećate loše

Korak broj 2 može vam pomoći otkriti zbog čega osjećate sve te neugodne osjećaje. To je sjajna prilika da napravite promjene i prilagodbe koje će vam pomoći da živite kvalitetnijim životom. Možda odnos u kojem se nalazite treba čim prije poboljšati. Možda ste preopterećeni na poslu, možda se krivite zbog nečeg što se dogodilo.

Sve u svemu, što god bilo, uzmite si vremena da riješite to sami sa sobom jer nije se pojavilo bez razloga.

Uvijek imate pravo i obvezu pobrinuti se o sebi, koliko kod bili zauzeti. Zapitajte se kako ste došli do situacije u kojoj se nalazite i koja je bila vaša uloga u svemu tome te koje promjene možete napraviti kako biste bili sretniji.

 

4. Ako se pitate kako se razveseliti i oraspoložiti-jednostavno budite zahvalni

Zbrajanje blagoslova koje imate je jedna od najmoćnijih tehnika kojom u trenutku možete podići raspoloženje. Imate toliko toga na čemu možete biti zahvalni. Odvojite par trenutaka i nabrojite barem 20 stvari na kojima ste upravo zahvalni. Kad se zahvaljujete, obratite pažnju na to kako se vaše raspoloženje naglo popravlja.
Osim toga, kad zbrajate svoje blagoslove, energetski u svoj život privlačite još više toga na čemu ćete biti zahvalni.

 

5. Napišite prekrasno pismo osobi do koje vam je stalo

Umjesto pisma, možete poslati SMS ili email, svejedno. Napišite voljenoj osobi ( to može biti prijateljica i prijatelj ako nemate djecu i niste u braku ili vezi). Možete čak i kućnom ljubimcu napisati kako vas usrećuje. Opišite na koje vam sve načine njena/njegova prisutnost pomaže i znači u životu. Tako svoje raspoloženje brzo promijeniti jer ćete skrenuti fokus s negativnih na pozitivne aspekte vlastitog života. A riječi su itekako moćne.

Kada ste puni ljubavi prema nekome, to se uvijek pozitivno odražava i na vaše biće. Svaki puta kada ćete se upitati kako se razveseliti, sjetite se ovog savjeta.

 

POVEZANO: Pozitivne misli za svaki dan-inspirirajte se ovim kratkim idejama

 

6. Vježbajte i krećite se čim više

Kako se razveseliti kad vam se nijedan od gore spomenutih načina ne da provesti u praksu?

Bezbrojne su studije dokazale kako vježbanje pospješuje izlučivanje endorfina i serotonina koji podižu raspoloženje na prirodan način. Znate li kako su istraživanja također dokazala da samo 20 minuta fizičke aktivnosti popravlja raspoloženje koje može trajati čak do 12 sati?

Nije bitno vježbate li u teretani, vozite li bicikl ili možda plešete po kući, važno je samo da se pokrenete. Dakle, što čekate?

 

Koji vam se od ovih načina najviše sviđa? Ako imate neki svoj omiljeni način kojeg biste podijelili sa mnom, slobodno komentirajte! Volim učiti od vas!

 

autor članka: Tamara Preprović

 Tamara već duži niz godina proučava duhovnost,istražuje i primijenjuje tehnike pozitivne psihologije i metode samorazvoja te samopomoći. Poduzetnica je i suosnivačica internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!