Louise Hay i snaga pozitivne afirmacije

Louise-hay-pozitivne-afirmacije-zakon-privlačnosti-kako-misliti-pozitivno

Možda se upravo sada pitate što su uopće afirmacije? Afirmacije su sve naše tvrdnje, bile one pozitivne ili negativne. Afirmacije koje koristimo često i ustrajno, postaju našim vjerovanjima. Uvijek rezultiraju nekim ishodom, ponekad na načine koje uopće ne možemo ni zamisliti. Zbog toga je najbolje istrenirati um da koristi pozitivne afirmacije češće nego negativne.

 

Louise Hay, začetnica pokreta samopomoći, zagovornica samoiscjeljenja, jedna od najprodavanijih i najutjecajnijih autorica knjiga za samopomoć često voli spominjati: „Život je jednostavan. Ono što pošaljemo, uvijek nam se vrati.“

 

Možemo razmišljati ili ponavljati dvadesetak puta dnevno afirmaciju poput „Sve je u redu“ ili imati listu od dvadesetak različitih afirmacija. Stvarno zavisi od osobe do osobe koliko puta će izgovoriti ili pomisliti o nekoj afirmaciji da bi ona počela djelovati i oblikovati budućnost.

 

Kada se usredotočimo na pozitivne afirmacije i počnemo mijenjati način razmišljanja, naš unutarnji glas odmah reagira na nove misli i to na dva načina: s ljubavlju ili strahom ( ne može oboje ).

 

Ako osjetimo strah, korisno je da sami sebi izjavimo: „Hvala ti što si podijelio/podijelila sa mnom svoje mišljenje. Ovo je nova misao koju ću ti mnogo puta slati tako da se navikni na nju.“ To je trenutak kada ili uživamo ili ne uživamo u životu. Ono što osjećamo sada, oblikuje našu budućnost. Nije li to prekrasna stvar za znati? Sva moć je u nama.

 

Ne trošite svoje vrijeme na negativne misli jer one samo stvaraju sve više onog čega se želite riješiti. Ako svjesno koristitite pozitivne afrimacije i svejedno ne dobivate ono što ste zatražili, obratite pažnju na to kako se osjećate. Da li ste većinu vremena uznemireni ili se žalite? Upravo takve emocije odgađaju manifestaciju onog što ste naumili.

 

Živimo u beskonačnom svemiru koji se stalno širi. Pregršt je mogućnosti koje nam se nude. Zapravo, postoji toliko mogućnosti za svaku osobu da ljudski um to jednostvano ne može shvatiti. Jedino što nas sprečava jest vaše ograničeno razmišljanje. Trošimo vrijeme na razmišljanje o raznim ograničenjima, a naše misli su zapravo veliki dar. Baš svaka misao se računa, svaka misao stvara budućnost

 

 

Dobra je stvar u tome da možemo naučiti razmišljati pozitivno. Trebat će nam neko vrijeme kao i za svaku novu vještinu, ali vrijedi pokušati jer su rezultati neprocjenjivi. Prošlost nema utjecaj na naše živote, čak ni trenutni problemi nemaju moć nad nama. Moć leži u nama samima i mislima koje odaberemo misliti u sadašnjem trenutku. Zapamtimo, uronjeni smo u ocean beskonačnih mogućnosti.

 

Možemo razmišljati samo o tome što nas usrećuje. Možemo tisuću puta dnevno izgovoriti: „Da, ja to mogu.“ Možemo naučiti razmišljati samo o dobrim stvarima. Možemo dočekati novi dan s osmijehom na licu. Možemo početi iskazivati svoju zahvalnost na svakom koraku. Možemo zavoljeti svoja tijela. Možemo postati sami sebi najbolji prijatelji. Svojim ponašanjem možemo biti primjeri djeci. Djeca će nas sigurno promatrati i naučiti kako stvoriti prekrasan i ispunjen život.

 

Kada počnemo koristiti pozitivne afirmacije, jedna od naših najvećih nagrada će biti svjedočenje brojnim pozitivnim promjenama. Život će nam postati radostan, pun ljubavi, zdravlja, prekrasnih iskustava, obilja na svim područjima. Pokušajmo trenirati svoj um da misli pozitivne misli čim češće – za našu i dobrobit svih oko nas, tvrdi Louise Hay.

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!