Pravi trenutak je upravo sada, bez obzira na vašu dob

pravi-trenutak-kako-misliti-pozitivno-info-min

Pravi trenutak je sada, pravi trenutak za ostvarenje ciljeva i snova. Zašto? Zato što smo ograničeni brojem godina provedenih ovdje na Zemlji.

Mnogi od nas često govore: „Mogao/mogla bih“, „Željela bih/Želio bih“. Neki od nas često žale što nisu na vrijeme iskoristili prilike. No, pomaže li nam takav način razmišljanja? Ne!

 

“Ako ne sada, kada?”-Eckhart Tolle

 

Prirodno je da ponekad osjećamo žaljenje jer se prošlost ne može promijeniti. Jedino što se može promijeniti je naš način razmišljanja, a onda i djelovanja.
Svrha ovog teksta je da vas potaknem da napokon krenete za onime što želite. Ne možemo promijeniti prošlost, ali možemo početi živjeti u sadašnjem trenutku i iskoristiti ga na najbolji mogući način.

 

Evo glavnih razloga koji vas mogu uvjeriti kako je sada pravi trenutak da počnete ostvarivati ciljeve i snove, bez obzira na vašu dob.

 

Jedinstveni ste i sada je pravi trenutak!

pravi-trenutak02-kako-misliti-pozitivno-info-min

Svatko od nas posjeduje jedinstvene kvalitete i vještine. Baš kao što je svaki otisak prsta drugačiji, tako je i s našom osobnošću. Kad smo mladi, često imamo ideje o tome kako ćemo promijeniti svijet. S godinama, naš entuzijazam polako blijedi. No, sada ću vas razuvjeriti.

Postoje mnogi ljudi koji su svoje snove ostvarili u starijoj životnoj dobi. Možda i vi poznajete neke od tih osoba. Uglavnom, ova činjenica govori u prilog tome kako dob nikada ne bi trebala biti opravdanje za ostvarenje ciljeva i snova.

Kad ste bili mladi, vaše ideje možda nisu sadržavale dovoljno iskustva koje imate sada. Ako ste mladi, odbacite misao da vas neće dovoljno ozbiljno shvatiti. Samo ne dozvolite da vam prođe vrijeme u traženju razloga zašto nešto ne možete učiniti. Ako ste propustili vlak, postoji šansa da drugi možda više neće stići. Zato, uhvatite priliku i krenite!

 

“Za godinu dana, možda ćete poželjeti da ste krenuli sada.”-Karen Lamb

 

Strast i svrha u životu

Svatko od nas ima strast i svrhu. Pojednostavljeno, strast predstavlja ono što želimo postići, a svrha proizlazi iz razloga zbog kojih to tako silno želimo postići.

Na primjer, netko ima strast prema tome da postane cijenjen pisac i osjeća da je njegova svrha skrenuti pozornost na problem samoubojstva i depresije.

Recimo da je ta osoba slijedila svoju strast i postala cijenjenim autorom. Tada, živeći svoju svrhu, može javnosti objasniti korijen problema i pomoći drugima da se izvuku iz životnog vrtloga te tako promijeniti nabolje, ako ništa drugo, onda svoju lokalnu zajednicu.

Pokušajte definirati svoju svrhu i strast.

Koji su vaši „što“ i „zašto“? Oni će vam pomoći da postanete nezaustavljivi na svom putu. I to je dokaz da je sada pravi trenutak.

 

Povezano: ZAKON PRIVLAČENJA U PRAKSI- 5 ključnih činjenica koje je dobro znati

 

Važniji ste više nego što možete shvatiti

Da ne postojite, svijet ne bi bio mjesto kakvo je sada. Znam da vam zvuči nevjerojatno, ali tako je. Sve što učinite, sve što kažete utječe na nešto.

Da se poslužim rječnikom kvantne fizike, čitavi je Svemir (čiji ste dio i vi) načinjen od materije. Tu materiju čine vibracije. Vaša vibracija utječe na širenje Svemira jer se on uvijek širi i raste. Sve što kažete ili učinite stvara vibraciju i trajni učinka unutar Svemira.

Još uvijek mislite da ste mali i beznačajni? Ne bih rekla.

 

Povezano: POZITIVAN STAV PREMA ŽIVOTU: Kako neuspjeh pretvoriti u uspjeh?

 

Pustimo sada vibracije. Probat ću vam dočarati koliko vaši postupci utječu na druge i svijet oko vas. Recimo da ste pridržali vrata nekoj umornoj osobi koja je imala loš dan na poslu. To joj je podiglo raspoloženje pa kad je, recimo, prolazila pokraj prosjaka, željela je uzvratiti ljubaznošću i dala mu nešto novaca. Taj je novac možda spasio prosjaka od gladi taj dan. Drugim riječima, vi ste svojom ljubaznom gestom zapravo djelovali na smanjenje gladi u svijetu, bez da ste toga bili svjesni.

Ovo je slikoviti primjer kako naše djelovanje može imati nesagledive posljedice. Važan ste dio „cjeline“ stoga svi čekamo na vas. Kad počinjete promatrati život na takav način, otvara vam se čitavi novi svijet.

Stoga, nemate izbora jer ionako stvarate promjenu i rast, htjeli to ili ne. I zato je sada pravi trenutak da se pokrenete.

 

Autorica članka: Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, osobni razoj, istražuje i primijenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

Koji biste savjet još dodali? Slobodno komentirajte jer tako pomažete i drugima.

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!