uvjeti kupovine

Uvjeti kupnje

 

Navedeni uvjeti definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata proizvoda ponuđenih na našim stranicama.

 

Isporučitelj (prodavatelj) je Kako misliti pozitivno j.d.o.o., za usluge, direktor Tamara Preprović.

Adresa firme:  Hlebinska 16, 10000 Zagreb, OIB:69208116176, IBAN:HR2923400091110849236

MB:4689640, mobitel 00 385 91 930 7441, email: kakomislitipozitivno@gmail.com.

 

Poduzetnik nije u sustavu PDV-a u skladu s člankom 90. Zakona o PDV-u. Valuta plaćanja je hrvatska kuna (kn). U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave, koji se posebno plaćaju.

 

Kupac (potrošač) robe je posjetitelj web trgovine, koji odabere barem jedan proizvod, plati virmanom odnosno općom uplatnicom ili Internet bankarstvom te pošalje potvrdu o uplati prodavatelju.

 

 

Naručivanje online

 

Naše proizvode možete naručiti putem Internet trgovine svaki dan od 0-24h.

Da biste izvršili narudžbu, jednostavno odaberite proizvod, ispunite obrazac s podacima, kliknite na gumb „naruči“ .

Naručivanjem robe prihvaćate naše Uvjete kupovine. Nakon potvrđivanja cijene i dostupnosti odabrane robe, primit ćete elektronsku poštu s podacima za plaćanje. Nakon što Vaša uplata bude vidljiva na našem računu, stići će Vam elektronska pošta s informcijama o dostavi, koja uključuje ugovor između Vas i tvrtke Kako misliti pozitivno j.d.o.o. U slučaju nedostupnosti robe ili pogrešno navedene cijene odmah ćemo vas obavijestiti. U tom slučaju nećete dobiti račun, koji potvrđuje narudžbu ili ugovor.

 

Usluge Kakomislitipozitivno.info  internet trgovine mogu koristiti osobe starije od 18 godina.

 

 

Plaćanje

 

Naručene proizvode kupac će prodavatelju platiti direktnom bankovnom transakcijom (internet bankarstvo ili osobno općom uplatnicom). Dostava proizvoda nije uključena u cijenu i plaća se 15 kuna za područje RH. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

 

Način plaćanja

 

  • Virmanski / Opća uplatnica / Internet bankarstvo

 

 

 

Isporuka proizvoda

Za pošiljke vrijednosti do 300,00 kn troškovi dostave naručene robe na području Hrvatske naplaćuju se iznosom od 15,00 Kn. Za pošiljke vrijednosti preko 300,00 Kn troškovi dostave se ne naplaćuju.

Naručena roba dostavlja se do ulaza u stambeni objekt. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Roba se dostavlja na području Republike Hrvatske.

 

Dostava se vrši putem Hrvatske pošte i u pravilu stiže na odredište u roku 2-5 radna dana nakon izvršene narudžbe odnosno uplate.

Prilikom isporuke zbog mogućeg oštećenja sva roba mora biti u potpunosti pregledana u prisutnosti  dostavljača. Bilo koji gubitak ili oštećenje mora biti evidentno, zabilježeno na dostavnici, a kupac nas mora obavijestiti o ovom događaju elektronskim putem u roku od 48 sati od primitka robe. Dostavnica je obvezujući dokument, koji u potpunosti dokazuje da je roba isporučena bez ikakvog gubitka ili štete.

 

Reklamacija proizvoda

 

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama navedenog Zakona. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail kakomislitipozitivno@gmail.com sa naznakom reklamacija.

 

 

Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom, ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Ukoliko ustanovi da reklamacija nije pravovaljana o istome će obavijestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primitka reklamacije.

 

Raskid ugovora

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA SKLOPLJENOG IZVAN POSLOVNIH PROSTORIJA ILI SKLOPLJENOG NA DALJINU

 

  • Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ovaj ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku.
  • Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke tj. od datuma za osobno preuzimanje pošiljke.
  • Kako bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni, a može se dostaviti kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta.
  • Ako potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi u vezi s tim nastale troškove osim izravnih troškova povrata robe te umanjenja vrijednosti robe.
  • Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
  • Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati.
  • Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Preuzmi obrazac za jednostrani raskid ugovora:

Print oblik PDF

Elektronički oblik Word

error: Content is protected !!