Wayne Dyer

Wayne Dyer je rođen 10.svibnja 1940.godine u Detroitu, Michigan. Doktorirao je obrazovno savjetovanje na državnom sveučilištu Wayne u Detroitu te je radio kao izvanredni profesor na St. John Sveučilištu u New Yorku. Još je u ranim profesorskim danima otkrio važnost čovjekove potrebe za samootkrićem i osobnim rastom koju je odlučio podijeliti sa širom publikom.
Unatoč teškom djetinjstvu koje je proveo po raznim sirotištima i kod brojnih udomitelja, svladao je mnoge prepreke na putu prema ostvarenju ciljeva. Svoj je život posvetio tome da i druge nauči kako učiniti isto.

Njegova glavna poruka je da svaka osoba na svijetu ima mogućnost živjeti izvanrednim životom. Wayne je vjerovao da svaka osoba može manifestirati svoje najdublje želje samo ako poštuje svoju unutarnju božanskost i svjesno izabere živjeti iz pozicije „Najvišeg Jastva“. Podsjećao je ljude o njihovoj jedinoj Istini, a to je da smo svi mi duhovna bića bez ikakvih etiketa kao što su religija, rasa, zemlja. Jedino na taj način možemo preobraziti svoj život i učiniti svijet mjestom mira za cijelo čovječanstvo. Jedna od njegovih najbitnijih rečenica bila je: “Na ovom svijetu ne manjka prilika za živjeti od onoga što volite; nedostaje samo odlučnosti da to postignete.” Njegovi fanovi su ga nazvali „Ocem motivacije“.

Prvu je knjigu objavio 1976.godine, a zvala se „Vaše pogrešne zone“. Knjiga je postala međunarodni bestseler i odskočna daska u Wayneovoj karijeri autora i motivacijskog govornika. U više od četrdeset godina karijere napisao je četrdesetak djela od kojih je čak 21 knjiga postala bestselerom. Uz sve to, osmislio je audio i video programe na temelju svog učenja te se pojavio u tisućama radio i TV emisija diljem svijeta.

Njegove poruke su obišle čitav svijet, dotaknule su sve generacije i kulture. Iako je kroz godine porastao broj velikih mislioca iz područja samopomoći, dr. Dyer je ostao pionirom ove sverastuće znanosti. Sa svijetom se oprostio 30. kolovoza 2015. godine kada je, kako bi on rekao, napustio svoje tijelo i vratio se Beskonačnom Izvoru kako bi započeo novu pustolovinu.

error: Content is protected !!