ZAKON PRIVLAČENJA U PRAKSI- 5 ključnih činjenica koje je dobro znati

zakon-privlacenja-u-praksi

Sigurno ste se zapitali kada ste se prvi puta susreli s idejom da mislima privlačimo iskustva i stvari kako uopće djeluje Zakon privlačenja? Kako izgleda Zakon privlačenja u praksi?

Možda već neko vrijeme pokušavate privući ono što želite, ali tome nema ni traga ni glasa u vašem životu.

Bilo da ste razočarani njegovim djelovanjem ili pak želite razumjeti osnovne principe prema kojima funkcionira, u nastavku slijede ključne činjenice s kojima biste trebali biti upoznati.

 

Zakon privlačenja u praksi-ključne činjenice

 

1. Zakon privlačenja nikad ne prestaje djelovati

Vjerovali u njega ili ne, on uvijek djeluje. To je kao da kažemo „Ja ne vjerujem u gravitaciju!“ Da li zbog toga Zakon gravitacije prestaje djelovati, odnosno djeluje li samo kada vjerujemo u njega? Mislim da imamo jasne dokaze da ne prestaje.

Isto tako, Zakon privlačenja djeluje neprestano. Ono što trebamo shvatiti je da uvijek utječe na sve što činimo i doživljavamo tijekom dana. Stoga, razmislimo kako njegovu moć usmjeriti da djeluje u našu korist.

 

2. Željeti nešto ne funkcionira kod Zakona privlačenja

Prvo primijetite da vam nešto u životu nedostaje, a onda se fokusirate na ono što želite.

Na primjer, želite li novi auto, prvo primijetite kako vam nedostaje slobode jer ste, recimo, ograničeni javnim prijevozom i redom vožnje. Željeli biste imati više slobode i udobnosti kako ne biste morali ovisiti o javnom prijevozu.

Zatim se nadate kako će se nešto po tom pitanju promijeniti.

No, to nije dovoljno jer je Zakon privlačenja kompleksan i ne odgovara na naše želje samo tako. Da bismo privukli u svoj život ono što želimo, u ovom primjeru-osobni auto, trebali bismo se osjećati kao da već imamo on što želimo. Drugim riječima, osjećati slobodu i udobnost.

To nas vodi do treće činjenice, a to je:

3. Osjećaji su najvažniji

Najvažnija činjenica vezana za Zakon privlačenja u praksi je da se osjećamo onako kako bismo se osjećali da smo postigli cilj, ostvarili želju. Tako se manifestira ono što želimo.

Kad se stalno, ali baš stalno osjećamo loše u vezi onog što nam se događa u životu ili se neprestano žalimo, privlačit ćemo još više takvih događaja u naš život. Ono na što se fokusiramo, to i privlačimo.

Kad samo nešto želimo i samo se nečemu nadamo, mogli bismo potrošiti godine i godine života uzalud. Ostat ćemo zaglavljeni, ponavljajući neprestano iste obrasce.

Dakle, prvo bi bilo dobro da obratimo pozornost na to kako se osjećamo. Onda te osjećaje možemo i promijeniti razmišljajući o tome kako bismo se osjećali da su nam se želje već ostvarile.
Vježbajmo stoga takav način razmišljanja jer je konstruktivniji u usporedbi sa životom u vječitoj želji i nadanju. Tako rastemo i razvijamo se kao osobe.

4. Zakon privlačenja u praksi određen je našom podsviješću

Možda se neprestano trudimo biti pozitivni, ali stalno u život privlačimo negativne okolnosti zbog nesvjesnih dijelova vašeg uma. Poznato? Itekako!Uvjerenja koja smo naslijedili ili koja nam je društvo nametnulo često nas sputavaju na putu do ostvarenja ciljeva. To je i znanstveno dokazano. Što su uvjerenja i kako ona djeluju, pročitajte u članku Što to samo 1% svjetske populacije razumije?

Dobra je vijest da negativna uvjerenja možemo preobraziti u pozitivna tehnikama afirmacije i vizualizacije.

5. Uz Zakon privlačenja postoji još sličnih zakona prema kojima funkcionira čitavi Univerzum

Više o tome pročitajte u članku Moćni principi pomoću kojih možete zauvijek promijeniti vaš život-11 zaboravljenih zakona

 

A želite li svoj dan započeti tako da potaknete Zakon privlačenja da djeluje u vašu korist predlažem meditaciju

 

Autorica članka : Tamara Preprović

Tamara već duži niz godina proučava duhovnost, osobni razvoj, istražuje i primjenjuje na sebi tehnike pozitivne psihologije i metode samopomoći. Suosnivačica je internetske zajednice i bloga “Kako misliti pozitivno” preko kojeg motivira ljude na pozitivne promjene i poboljšanje kvalitete života općenito. 

 

 

Slobodno ostavite komentar

komentara

error

Uživate u člancima? Slobodno proširite glas o njima:)

error: Content is protected !!